Menu

Onderhoud in de praktijk

8 redenen om professioneel webbeheer toe te passen

 

Ondanks de goede voorbereiding en regelmatig overleg tijdens het ontwikkelen van de website/shop, kunnen er achteraf wensen Wijzigingen in het ontwerp vallen niet onder het aanpassen van het content zijn die een aanpassing in het ontwerp of in de achterliggende structuur vereisen. Neem als voorbeeld de knoppen van social media; vandaag nog een trend, maar misschien morgen door iedereen de rug toegekeerd.

 

Google en andere zoekmachines passen met enige regelmaat hun algoritme aan, waarbij er weer andere of nieuwe eisen SEO is een vak apart en een belangrijk onderdeel zich aandienen voor een juiste ranking van een website of shop. Er zijn dan wijzigingen nodig in bijvoorbeeld de metadata, robots.txt, javascripts, de beveiliging enzovoort. Dit noemen we Search Engine Optimalization.

 

Update ontwerp
SEO
Software updates
Monitoring

Maximaal 4 seconden, meer tijd geeft de bezoeker een website niet om te verschijnen op zijn scherm. Op het web moet alles snel werken. Monitoring levert op termijn een constante kwaliteit Er kunnen factoren ontstaan die de laadtijd vertragen. Of het contactformulier verzendt het bericht van je klant niet direct. Problemen die getackeld worden door onze periodieke monitoring.

 

Hoe goed een website ook ontworpen wordt, de kans op een lek in de beveiliging is altijd aanwezig. Een vroegtijdige ontdekking is cruciaal. Een website geïnfecteerd met malware heeft direct invloed op de ranking in Google Moderne browsers geven een waarschuwing als een website niet veilig is; dit geeft de site een slechte reputatie en bezoekers zullen je vervolgens niet meer bezoeken. Om lekken te dichten en up-to-date te blijven is technische kennis vereist.

Beveiliging
Database beheer
Back-ups
Content beheer

Een dynamische website of webshop maakt gebruik van een database. Databases zijn programma's die gegevens (zoals tekst en afbeeldingen) opslaan en beschikbaar maken. Een database is een magazijn vol met informatie Databasevervuiling ontwikkelt zich geleidelijk en vrijwel onzichtbaar. Dit is te voorkomen door te updaten en te zorgen voor een consistente dataverwerking.

 

Stel er worden per ongeluk belangrijke pagina's verwijderd, je overschrijft in een te enthousiaste bui het verkeerde content, Voorkom verloren bestanden door een frequent back-up beheer of door een update staan de afbeeldingen niet meer op de juiste plaats. Wat dan? Wij maken 2x per maand een back-up van jouw website, zodat eventueel verloren informatie teruggezet kan worden. De back-ups staan op twee aparte locaties.

 

Een CMS (content management-systeem) is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt dat mensen op een 'eenvoudige' manier Informatie die goed leesbaar is vormt het kloppend hart van de site tekst en afbeeldingen op hun website kunnen publiceren. Maar houden ze rekening met de responsive lay-out? Centreren ze de tekst wel goed en wordt de afbeelding in de juiste resolutie geplaatst? Wij nemen dit werk graag voor je uit handen resulterend in een website/shop zonder zorgen.

Aarzel niet en stap met ons de online wereld binnen. Laat ons met jou contact opnemen.

Neem contact met mij op